Om oss

Førstehjelpen er en kurs- og kompetansebedrift som har som målsetting å gjøre barns hverdag tryggere, ved å lære foreldre, og andre som har omsorg for barn, førstehjelp. Vi tilbyr privatpersoner praktiske og teoretiske førstehjelpskurs rettet mot spedbarn og barn.

Vi tilbyr foreløpig kurs i Stavangerområdet, Jæren, Haugalandet, Ryfylke og Dalane. Kursene arrangeres i  tilpassede lokaler i den aktuelle regionen. Vi holder gjerne kurs i private hjem dersom dere er en gruppe på minimum ti kursdeltakere.

Førstehjelpen har inngått et samarbeid med helsestasjonene i regionen. Disse har lenge sett behovet for et slik tilbud til brukerne sine, men ikke selv hatt kapasitet til å tilby det. Helsestasjonene anbefaler alle sine brukere å ta førstehjelpeskurs, og brosjyrer og reklamemateriell for Førstehjelpen er å finne på kontorene rundt om i regionen. Vi samarbeider i tillegg med etablerte jordmødre og legekontor i regionen.

Se presse og media om Førstehjelpen her.

grysiv

Om initiativtagerne

Initiativtakerne bak Førstehjelpen er begge småbarnsforeldre og kjenner viktigheten av å vite hvordan man skal reagere dersom ulykken er ute.

Siv Sørås er faglig ansvarlig for førstehjelpskursene, mens Gry Sørås har ansvar for den administrative driften av Førstehjelpen. Siv er utdannet sykepleier og lærer, og har mangeårig erfaring med undervisning i førstehjelp, mens Gry Sørås har erfaring fra markedsføring og administrasjon. Begge er autoriserte førstehjelpsinstruktører fra Norsk Førstehjelpsråd innen generell førstehjelp og førstehjelp for barn.

Ha kunnskapen inne
– når uhellet er ute!